Geruchten
16 juli 2009 - Ron Smeets

Meer Sony Ericsson's 'Made in Taiwan'

Bronnen in Taiwan melden dat Sony Ericsson besloten heeft om vanaf volgend jaar (2010) meer toestellen te laten produceren in Taiwanese fabrieken.

Dit jaar liet de Zweeds-Japanse fabrikant twee modellen in Taiwan maken, voor volgend jaar staan er minimaal drie gepland. Dat is niet extreem veel meer, maar opvallend is wel dat daarbij ook een Walkman model zou zitten. Tot nu toe heeft Sony Ericsson alleen de productie van J-, R- T- en S-modellen uitbesteed in Taiwan.

De Sony Ericsson mobieltjes zullen geproduceerd gaan worden door Arima Communications en Chi Mei Communication Systems. Dezelfde bronnen melden bovendien dat Sony Erincsson er over nadenkt om in de toekomst ook een of meerdere Touchscreen toestellen in Taiwan te laten produceren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.