Nieuws
31 december 2008 - Ron Smeets

Meer SMSjes dan telefoongesprekken

De cijfers lopen een beetje achter want de meest recente gegevens dateren al weer van eind Q2 dit jaar (2008) maar uit onderzoek van Nielsen Mobile blijkt dat de gemiddelde Amerikaan tegenwoordig meer SMS-t dan belt met zijn og haar mobieltje.

In Q2 stuurde de gemiddelde abonnee per maand 357 SMSjes terwijl hij of zij maar 204 telefoongesprekken voerde.

Opvallend is ook het verloop van de verhouding tussen SMS-en en bellen in de afgelopen twee jaar (eerste grafiek hieronder). Begin (Q1) 2006 lag het gemiddelde aantal SMSjes per Amerikaanse abonnee nog op 65 per maand. In ruim twee jaar is dat aantal dus met 450% toegenomen. Het gemiddeld aantal telefoongesprekken is, via wat schommelingen, zo ongeveer gelijk gebleven; 198 in Q1 2006 tegen 204 in Q2 2008.

Minder verassend is de onderverdeling per leeftijdsgroep (zie de tweede grafiek hieronder). Daaruit blijkt namelijk dat vooral jongeren tussen 13 en 17 bijzonder veel SMS-en. Het aantal SMSjes dat zij per maand versturen/ontvangen is wel extreem hoog: 1742. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de Amerikaanse abonnementsvormen waardoor je bij sommige providers een onbeperkt aantal SMSjes per maand mag versturen.

Interessante gegevens die ik ook wel eens voor de Nederlandse markt zou willen zien.

Via: 160Characters.org

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.