Toestellen
03 februari 2010 - Ron Smeets

Meer pre-release updates voor de Sony Ericsson X2 op komst

Nee, de Sony Ericsson Xperia X2 is nog steeds niet te koop in Nederland. Een week geleden schreef ik al over het uitstel dat waarschijnlijk tot April zal duren omdat er nog een Software Update voor het toestel aan zat te komen.

Nu meldt Xperiancers, een blog van de fabrkant zelf, dat het zelfs om twee updates gaat die in Maart en Mei worden uitgerold. De eerste update, de zogenaamde MR1, tilt de Windows Mobile versie van 6.5.1 naar 6.5.2. Daardoor zou het toestel weer een stuk stabieler moeten worden en komen functies als videobellen, een snelle GPS fix en de FM Radio beschikbaar.

Aangezien de eerste update in Maart verwacht wordt lijkt de kans groot dat het toestel kort daarna ook in de winkels zal verschijnen. Ik mag althans hopen dat er niet nóg meer problemen ontdekt worden en we tot na de tweede update, in Mei, moeten gaan wachten. Voor wie dan nog steeds in de X2 geinteresseerd zou zijn.

Hoe dan ook, met de tweede update zal de Xperia X2 voorzien worden van Windows Mobile 6.5.3, dezelfde versie als die gisteren aangekondigd is voor de Aspen. Dat toestel komt in Q2 op de markt, zo is vooralsnog de planning van Sony Ericsson.

Als laatste melden de Xperiancers nog maar eens dat de X2 nooit naar Windows Mobile 7 geupgrade zal kunnen worden omdat de harware daar niet geschikt voor is. Reden te meer om te zorgen dat de X2 snel in de winkels ligt als Sony Ericsson nog van plan is er mee te willen scoren. Na de zomer (of wellcht na Barcelona al), als meer bekend zal zijn wanneer de eerste Windows Mobile 7 toestellen in de winkels liggen, heeft het weinig zin meer een Windows Mobile 6.5.3. toestel uit te brengen dat niet upgradable is naar versie 7, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.