Entertainment
01 juni 2007 - Ron Smeets

Meer omzet aan accessoires dan Smartphones

Dit klinkt vreemd, zeker als je bedenkt dat de Smartphones dit jaar echt lijken te zijn doorgebroken.

Toch heeft onderzoek van ABI Research uitgewezen dat in 2007 de totale omzet van Smartphone verkopen uit zal komen rond de 28 miljard dollar. Daarentegen zullen dit jaar voor 32 miljard dollar aan mobiele accessoires over de toonbank gaan.

Daarbij moet wel aangetekend worden dat 23% van de omzet van accesoires gegenereert wordt door de standaard, bij nieuwe toestellen, meegeleverde extra's. Dan nog wordt er dus voor zo'n 24.6 miljard dollar (€18.3 miljard) aan tasjes, (bluetooth) headsets, covers, opladers, etc. etc. verkocht.

Behalve het feit dat mobiele bellers ook bij de aanschaf van een toestel steeds modebewuster worden zijn ook de Telco's en telefoonwinkels steeds meer geinteresseerd in het verkopen van al deze accessoires. De marges hierop zijn namelijk vaak hoger dan op toestellen.

De onderzoekers voorspellen dat in 2012 zelfs voor meer dan 80 miljard dollar (€60 miljard) aan accessoires verkocht zullen worden.

Via: Cellular NewsGerelateerde links:
Gadget toolbelt voor dames
Hoogpolig 'dashboard tapijt' voor gadgets
Luxe opberg- en oplaadsysteem voor mobiele gadgets
GSM 'toolbelt'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.