Nieuws
05 september 2006 - Ron Smeets

Meer muziek in toekomstige HTC smartphones

In een interview heeft de CEO van HTC, Peter Chou, zich laten ontvallen dat de toestelmaker in de toekomst meer muziekfuncties in haar Smartphones zal gaan inbouwen. Op zich geen vreemde gedachte aangezien de verkopen van het GSM's en Smartphones die ook als MP3 speler fungeren nog altijd in de lift zitten.

In hetzelfde interview liet Chou ook weten dat de IrDA functie uiteindelijk gaat verdwijnen uit de nieuwe HTC toestellen en dat het heel goed mogelijk is dat er ook Symbian-based HTC's op de markt zullen komen. Tot nu toe werkte HTC uitsluitend met het Windows Mobile OS, maar Chou wilde benadrukken dat dat niet zo hoeft te blijven. ""We're not limited. We're not Microsoft, we can do anything," zei hij tijdens het vraaggesprek met Nnet.

Wanneer de eerste Symbian HTC's ontwikkeld gaan worden is nog niet bekend. Vooralsnog vindt HTC de tijd nog niet rijp om zich in die strijd te gaan mengen.Gerelateerde links:
Een ergonomisch ontworpen Smartphone
Franse review van de HTC Breeze
HTC brengt nu ook toestellen onder eigen naam uit
Al 1 miljoen Nokia 3250's verkocht
Mobiel muziek luisteren populair in EU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.