Nieuws
31 maart 2007 - Ron Smeets

Meer mobieltjes dan Europeanen

Er zijn veel landen waar het aantal mobiele telefoons het inwonersaantal ontstijgt. Nederland is daar, met 1,1 GSM voor elke Nederlander, één van.

De Europese Commissie heeft in haar jaarlijkse telecom rapport bekend gemaakt dat er nu ook meer dan één GSM per Europeaan binnen de EU in omloop is.

In 2005 lag de zogenaamde GSM penetratie op 95%. In 2006 is dat dus gestegen naar 103%. Dit betekent dat er op dit moment binnen de EU 478.4 miljoen mobiele toestellen in gebruik zijn.

Luxemburg heeft de meeste mobieltjes per inwoner, 1.71, gevolgd door Italie met 1.34 en Litouwen met 1.33.

Verassend genoeg is Frankrijk het land met de minste GSM's per inwoner: 0.82, gevolgd door Malta (0.83) en Slowakije (0.86).

Via: ComputerworldGerelateerde links:
30 landen met meer GSM abonnees dan inwoners
Meer mobieltjes dan Nederlanders
Nokia verstevigt positie als marktleider
Zweden heeft de beste 3G dekking in Europa
Europese Commissie wil één 'Opta' voor heel Europa
'OPTA's' blij met Europese regels voor roamingtarieven
Europese roaming tarieven met 22% gedaald
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.