Nieuws
18 juni 2006 - Mark

Meer mobiele dan online muziekdownloads in 2010

Wat vooorspellingen als deze waard zijn weten we natuurlijk pas over een jaar of drie, maar analisten voorspellen op dit moment dat het aantal mobiele muziekdownloads uiteindelijk, in 2010, de online downloads voorbij zullen streven.

Onderzoekers van IDC concluderen dat alleen al in de VS over 4 jaar meer dan 50 miljoen mobiele muziekluisteraars goed zullen zijn voor meer dan een miljard dollar aan inkomsten. Tegen die tijd zal meer dan 60% van alle mobiele toestellen geschikt zijn om als MP3 speler te gebruiken.

Volgens de analisten zal de grootste gebruikersgroep uiteindelijk niet de high-tech kids van tussen de 12 en 20 jaar zijn, maar juist de wat oudere jongeren tussen de 25 en 44 jaar. Men zegt niet waar dat op gebaseerd is, maar de prijs van mobiele downloads zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben.

Op dit moment kost een gemiddelde mobiele single nog drie keer zoveel als een online gedownloade song. IDC voorspelt dat die prijs uiteindelijk zal dalen naar een factor 2. Goedkoper dus, maar voor de meeste kids is het juist de uitdaging om gratis aan hun muziek te kunnen komen, zowel mobiel als online.

Bron: SiliconGerelateerde links:
Mobiele download top 40 op komst?
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Mobiele muziek apart vak op Universiteit
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Over de auteur: Mark