Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Meer klanten maar wel verlies voor KPN KPN afgelopen kwartaal ruim 75 miljoen in het rood

KPN heeft vandaag de cijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt. De groene provider zag het aantal klanten over de hele linie flink stijgen maar uiteindelijk leidde men toch een verlies van 76 miljoen Euro terwijl de omzet, ten opzichte van het vorige kwartaal met 4.9% onderuit ging naar 1.98 miljard.

KPN Mobiel telde aan het eind van Q3 zo'n 84.000 klanten meer dan drie maanden daarvroor en inmiddels hebben al meer dan 1.7 miljoen KPN klanten een 4G abonnement.

Ook de andere zakelijke- en consumenten diensten van KPN zagen hun klantenbestand dus groeien. Uit het persbericht:
- Sterke groei multi play werkplekken Zakelijke Markt (+37.000)
- Aantal breedbandklanten groeit weer (+6.000), sterke groei ITV klanten (+49.000)
- Groot aantal nieuwe mobiele abonnees in Consumenten Mobiel (+84.000)
- Meer dan 1,7 miljoen 4G klanten in Nederland

Eelco Blok, CEO van KPN ziet de toekomst mede daarom nog rooskleurig in:
“In het derde kwartaal van 2014 hebben we opnieuw goede voortgang geboekt met de uitvoering van onze strategie. In de consumentenmarkt is het aantal klanten binnen alle belangrijke diensten gestegen. De zakelijke markt bleef uitdagend maar we hebben daar goede voortgang geboekt in multi play diensten en 4G. De klanttevredenheid in Nederland is aanzienlijk verbeterd en ligt ver boven het marktgemiddelde. Deze verbetering wordt ondersteund door de vereenvoudiging van ons productportfolio en onze klantprocessen.

Onze financiële prestaties tonen een geleidelijke verbetering dankzij het verbeterde productportfolio en de uitvoering van het Vereenvoudigingsprogramma en we blijven op schema voor een groeiende vrije kasstroom volgend jaar, ondersteund door lagere rentebetalingen.

De verkoop van E-Plus is afgerond en geeft ons een solide financieel profiel en een sterke basis om onze strategie uit te voeren in Nederland en België. We hebben de dividendbetaling over 2014 hervat, en we hebben de intentie om het dividend te laten groeien over 2015. De opbrengst van EUR 5 miljard aan contanten verhoogt onze financiële flexibiliteit. Het bod op uitstaande obligaties tot EUR 2 miljard dat we vanochtend hebben aangekondigd is een belangrijke stap om ons financieel profiel aan te laten sluiten bij het nieuwe bedrijfsprofiel. We hebben nu ook een aantrekkelijk belang van 20,5% in Telefónica Deutschland en verwachten te kunnen profiteren van significante synergievoordelen en dividendbetalingen.”

KPN

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.