Nieuws
04 november 2010 - Casper de Zoete

Meer klanten en dataverkeer voor T-Mobile in 3e kwartaal

T-Mobile heeft in afgelopen kwartaal 79 duizend nieuwe klanten mogen verwelkomen. Veel klanten kozen voor een smartphone en als gevolg hiervan steeg ook het dataverkeer sterk.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers, die T-Mobile vandaag bekend heeft gemaakt.

De telecomprovider zag haar totale klantenbestand toenemen tot 4,46 miljoen klanten. Dat is een stijging van 79.000 klanten ten opzichte van het tweede kwartaal. Het grootste deel van de nieuwe klanten koos voor een abonnement, maar liefst 90 procent.

De omzet daalde echter licht tot 450 miljoen euro. Ook de winst was minder dan het voorgaande kwartaal. Het datagebruik als percentage van de gemiddelde omzet per gebruiker (arpu) steeg vergeleken met dezelfde periode in 2009 met 3% naar 29%.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile Nederland hierover: "We hebben in het derde kwartaal ons klantenbestand verder weten uit te breiden. Veel bestaande en nieuwe klanten kozen voor de iPhone 4 of een andere smartphone."

Doordat steeds meer klanten gebruik maken van een smartphone, tablet of netbook steeg het dataverkeer op het netwerk van T-Mobile sterk. Gezamelijk verbruiken zij nu 11 terabyte (11.000 gigabyte) per dag. Om de groei te kunnen opvangen heeft T-Mobile, naar eigen zeggen, haar netwerk sterk uitgebreid en de capaciteit vergroot.

Over de auteur: Casper de Zoete