Nieuws
04 november 2005 - Ron Smeets

Meer kiesgerechtigden dankzij Mobile Voter

In de VS moet je je als kiezer registreren om bij verkiezingen je stem te mogen uitbrengen. Het probleem is dat kiezers daarvoor formulieren moeten opvragen of naar een registratieburo moeten gaan, wat tijd en moeite kost.

Hoewel ruim voordat verkiezingen plaatsvinden potentiele kiezers via billboards en reclamespots worden aangemoedigd om zich te registreren wordt dat nog vaak vergeten en zo gaan een hoop stemmen verloren.

Mobile Voter is een eerste stap om het registratieproces te vereenvoudigen. Kiezers kunnen een SMS sturen naar een servicenummer en vervolgens ontvangen ze de registratieformulieren dan automatisch per reguliere post thuis. Na registratie zul je op de dag van de verkiezingen per SMS nog herinnerd worden om te gaan stemmen.

Het is jammer dat het systeem (nog) niet voorziet in een functie waarmee je het registratieproces volledig via je GSM kunt laten lopen. Het feit dat je, na de zogenaamde voorregistratie per SMS toch nog een papierwinkel moet invullen om fraude te voorkomen is nog wel te verklaren, maar wel jammer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.