Entertainment
05 augustus 2009 - Ron Smeets

Meer kapotte mobieltjes in de zomer

Tja, met de huidige temperaturen gaan natuurlijk veel meer mensen naar het strand en zwembad dan normaal. Uit onderzoek blijkt dat er gedurende de zomer zo'n anderhalf keer meer mobieltjes kapot gaan dan gedurende de rest van het jaar.

Naast de gebruikelijke defecten veroorzaakt door batterij of software, sneuvelen in de zomer meer telefoons door te water raking (22%), een val in het zand (9%) of de wc (7%). Met name de combinatie alcohol en water is een fatale; in 15% van de gsm te water rakingen, is alcohol in het spel.

Om je mobieltje te beschermen tegen dergelijke verwoestende calamiteiten deelt Hi nu gratis telefoon condooms uit (afbeelding). Je kunt ze bestellen op de website van de provider. Je moet natuurlijk wel klant bij Hi zijn om een gratis telefoon condoom te kunnen bestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.