Nieuws
17 december 2009 - Ron Smeets

Meer iPhone dan Windows Mobile gebruikers in de VS

Het zat er al aan te komen toen in de zomer bekend werd dat de VS ongeveer net zoveel iPhone als Windows Mobile Smartphone gebruikers telde.

In Oktober waren er in het land van de onbegrensde mogelijkheden bijna 9 miljoen actieve iPhone gebruikers tegen 7.1 miljoen Windows Mobile bellers. Kortom, Apple is Microsoft voorbij gestoken.

Daarmee staan Apple en Microsoft respectievelijk op de tweede en derde plek. De onbetwiste nummer 1 blijft RIM met 14.96 miljoen gebruikers. Symbian en Android spelen in De VS nog steeds een bijrol met respectievelijk 1.3 en 1 miljoen gebruikers. Palm doet het daar, vooral sinds de komst van de Pre, nog steeds goed met 2.8 miljoen.

Deze cijfers dateren, zoals gezegd, uit Oktober. Dat is de maand dat Windows Mobile 6.5 geintroduceerd werd. Ik ben natuurlijk zeer benieuwd hoe onderstaande grafiek er over enkele maanden uit zal zien. Dan zal blijken of de komst van Windows Mobile 6.5 een schot in de roos was of dat de Smartphone gebruikers Microsoft's nieuwste mobiele OS inderdaad zien als een tussenpaus op weg naar Windows Mobile 7. comscorephonesoct2009-l

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.