Geruchten
21 december 2014 - Ron Smeets

Meer info van de onlangs gekiekte mogelijke opvolger van de Lumia 1320 Toestel wordt mogelijk op het MWC in Barcelona gepresenteerd

Begin november verscheen een foto online waarop behalve een aantal bekende Lumia's ook twee nog onbekende toestellen te zien waren. Een daarvan werd al snel 'herkend' als de mogelijke opvolger van de Lumia 1320 phablet. Van dat toestel, die in het geruchtencircuit de logische naam Lumia 1330 kreeg, zijn nu enkele specificaties opgedoken.

Allereerst valt op dat er weer een nieuwe PureView cameraresolutie genoemd wordt; 14 megapixel dit keer. Meer details worden daar verder nog niet over vermeld. Maar goed, de Lumia 1330 is verder voorzien van een 5.7 inch HD (1280 x 720 pixels) display, een quad core Snapdragon 400 processor met 1GB RAM, een 5 megapixel front camera en 32GB intern geheugen en natuurlijk de nieuwste Windows Phone 8.1 versie.

Ter vergelijk; de Lumia 1320 moest het, behalve dat hij dus ook nog een Nokia logo droeg, doen met een 'gewone' 5 megapixel camera, maar hij had wel een groter, 6 inch, scherm. Als bovenstaande geruchten kloppen dan wordt zijn opvolger dus ietwat compacter en met een betere camera. Afwachten maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.