Entertainment
02 december 2005 - Ron Smeets

Meer GSM's dan PC's in China

De PC-hype van enkele jaren geleden is aan China, toen nog diep verborgen onder het juk van een Stalinistische regering, natuurlijk grotendeels voorbijgegaan.

Dat zal ongetwijfeld een van de oorzaken zijn voor het feit dat er nu veel meer GSM's dan PC's zijn. Voor elke PC in China zijn er 3.6 GSM's. Ter vergelijking, in de VS ligt die verhouding op 0.9 mobieltjes per PC.

Een van de gevolgen hiervan is dat veel Chinese en Aziatische ontwikkelaars die op het punt staan zich naar de Amerikaanse markt uit te breiden, zo bleek tijdens het Dow Jones Asia Ventures Forum in Californie, de ontwikkeling van hun diensten en services meer en meer afstemmen op de relatief kleine schermen van mobiele devices.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.