Entertainment
09 januari 2006 - Ron Smeets

Meer GSM's dan kunstgebitten achtergelaten in hotels

Dat mag je althans concluderen uit een artikel dat de BBC publiceerde naar aanleiding van een onderzoek in 290 Travelodge hotels in Groot Brittannië.

Daaruit blijkt namelijk dat mobieltjes en acculaders het meest vergeten worden bij het verlaten van de hotelkamers, gevolgd door kleding, toiletartikelen en, jawel, kunstgebitten. Dat je zonder telefoon, onderbroek of tandpasta je hotelkamer verlaat is nog tot daar aan toe, maar zonder tanden?!? Ik heb zelf al mijn eigen tanden nog, maar toch kan ik 't me maar moeilijk voorstellen dat iemand zonder tanden zijn of haar hotelkamer verlaat.

Andere 'mobiele' accesoires die gevonden werden waren ook enkele (?!) kunstbenen en de sleutels voor een Ferrari. Qua gadgets scoren verder ook laptops en MP3 spelers hoog op de lijst van Travelodge. Hoewel het onderzoek zich dus beperkte tot de UK en 290 hotels van een en dezelfde keten denk ik toch dat de resultaten redeiijk universeel zijn. Er logeren nameijk genoeg gasten van veel verschillende nationaliteiten in deze hotels.

De volledige Top 10:

1. GSM's en -laders

2. Kleding

3. Toiletartikelen

4. Kunstgebitten

5. Laptops

6. Electrische Gadgets

7. Geld / Credit Cards

8. Sierraden / Horloges

9. Vrijgezellen-party accesoires

10. Sleutels

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.