Nieuws
15 februari 2006 - Ron Smeets

Meer foto's en nieuws uit Barcelona

Zoals beloofd, wel wat later dan gepland, maar ook het nachtleven in Barcelona is errug gezellig, heb ik nog wat foto's van de eerste twee dagen hier in een fotoalbum verzameld (zie ook de rechter navigatiebalk).

De tweede dag heb ik voornamelijk gebruikt om de diverse toestelmakers met een bezoek te vereren. Dat leidde helaas (of gelukkig) niet tot dat soort opvallende ontmoetingen als gisteren, maar leverde toch genoeg inspriratie op om over te schrijven.

Neem bijvoorbeeld Alcatel. Als toestelfabrikant in Nederland niet echt een grote naam. De Franse producent drijft met name op het chauvinisme van de gemiddelde Fransman. Als je de nieuwe toestellen ziet, dan snap je meteen waarom Alcatel binnenkort ook geen internationale successen mag verwachten.

Neem nou twee van de toestellen die men voor dit jaar vol trots aankondigd hier in Barcelona, de OT-E252 en de OT-C560. Ik bedoel, als je anno 2006 met droge ogen twee toestellen in de markt zet die zich moeten 'onderscheiden' van de andere (grote) merken met een VGA camera en 4K kleurenscherm (mijn Atari uit 1991 had dat ook al), dan ontbreekt het je als toestelfabrikant volgens mij aan realiteitszin. Na het maken van de onderstaande foto's heb ik ook niet meer de moeite genomen om de andere specs op te zoeken, zelfs niet 'for the fun of it'.

De OT-C560, met Urban Lasered VGA camera en 'plat uitgebalanceerd (ik probeer niet te lachen)

En diens (nog) simpelere broertje, de OT-E252 met 4096 kleuren en eenvoudige SMS functie (nogmaals, ik probeer echt serieus te blijven).

Ik snap natuurlijk wel dat Alcatel zich met name richt op de onderkant van de markt, maar blaas dat dan niet zo hoog van de toren. Drie hoeraatjes voor Alcatel. . .Gerelateerde links:
3GSM begonnen
Drukte op tweede dag 3GSM
Nokia zet in op UMA en DVB-H
Ultraplat 3G toestel van Samsung
Breedband GSM's voor DoCoMo
3GSM, de eerste dag
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.