Entertainment
10 september 2005 - Ron Smeets

Meer exclusieve videocontent van ITV

De Britse broadcaster ITV heeft aangekondigd meer exclusieve video content te gaan produceren voor mobiele TV.

De nadruk zal liggen op klein, kort en relatief geodkoop. Ze gaan van start met 2-minuten clips uit de populaire Engelse soap Coronation Street en enkele andere programma's .

De clips zijn korte programma's waarin exclusieve beelden komen van afleveringen die nog op TV moeten uitgezonden gaan worden. Een soort van teasers dus.

Men verwacht tussen de 25p en £5 per clip in rekening te brengen (tusen de 0,40 en 7,50 Euro). De vraag is of de Engelse consument bereid is deze tarieven te beatalen. Vandaag gaat in ieder geval een beta-versie van deze nieuwe mobiele diensten live.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.