Nieuws
25 oktober 2006 - Ron Smeets

Meer Europese mobiele internetters dan Amerikaanse

Onderzoek van Comstore heeft uitgewezen dat Europeanen meer mobiel internetten dan Amerikanen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het Europese deel van het onderzoek maar 5 landen betrof, zijnde Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Niet de kleinsten dus en in aantallen inwoners enigszins vergelijkbaar met de VS in z’n geheel.

Van het internettende Europeanen surft 29% ook via zijn of haar mobieltje. In de VS ligt dat percentage met 19% duidelijk een stuk lager. Kijkend naar de vijf Europese landen, dan gaan Duitsland en Italië met 34% aan de leiding, gevolgd door Frankrijk (28%), Spanje (26%) en Groot Brittannië (24%).

Verder zijn er nog twee verschillen tussen Europa en de VS die opvallen. Ongeveer driekwart van de Amerikanen kiest een willekeurig mobiel portal als startpagina terwijl iets meer dan tweederde van de Europeanen gewoon start bij de portal van zijn of haar mobiele provider. Het tweede verschil is dat in Europa Nokia overal het favoriete mobiele internet toestel levert, terwijl de Amerikanen voor een ander merk kiezen. Welke dat is wordt niet verteld, maar het zal wel een Treo of Motorola zijn.Gerelateerde links:
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Amerikaanse providers ontmoedingen mobiel internet
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
Wereldwijd mobiel internetten met 1 abonnement
Vormgevers zitten mobiel internetten dwars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.