Toestellen
05 maart 2007 - Ron Smeets

Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'

Een week of twee na de officiele introductie van de Apple iPhone doken de eerste foto's en berichten over deze wel heel erg iPhone-achtige Meizu M8 op.

Inmiddels lijkt het er nog niet op dat Apple de verwachte juridische stappen tegen de makers van de Meizu M8 genomen heeft en dat is, zeker gezien de moeite die Steve Job's mannen doen om de diverse iPhone skins van het web te halen, verassend te noemen.

Enfin, genoeg over het iPhone gehalte van de M8 miniOne (zoals ie officieel genoemd wordt). Afgelopen weekend zijn meer specs en de verwachte prijzen van de Meizu onthuld.

Het 3.3inch display met 720x480 pixels was al bekend, evenals de aanwezigheid van een 3 megapixel camera, Bluetooth en een ARM11 CPU waarmee o.a. full-motion (30fps) video kan worden opgenomen.

Nieuw is het gegeven dat er zowel een instap- als een standaard model komt, beiden in een 4Gb en 8Gb uitvoering (nog meer iPhone gelijkenis). Het enige, bekende, verschil tussen het instap- en standaard model is de camera. Die is niet ingebouwd in het goedkope model, maar kan daar wel als extern accessoire bij besteld worden.

De prijzen, bij benadering, worden $195 en $285 voor het instapmodel (resp. 4 en 8GB) en $310 en $400 voor het standaard model (4 en 8GB).

Een eventuele (Europese) releasedatum is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Chinese namaak iPod met groot display
Ook een iPhone skin voor de Palm Treo
iPhone skin voor de SideKick III
iPhone skin voor Windows Mobile 5
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Chinese namaak iPhone?
De eerste iPhone look-a-like. . .