Geruchten
20 mei 2015 - Ron Smeets

Meer details van de Galaxy Note 5 en zijn 'edge' variant opgedoken Beide toestellen zullen waarschijnlijk weer tijdens de IFA onthuld worden

Het duurt nog een paar maanden voordat Samsung de volgende Galaxy Note (5) en de opvolger van de eerste Galaxy Note Edge zal onthullen. Eerder deze maand ging het gerucht dat de Koreaanse fabrikant de presentatie van deze twee toestellen naar voren wilde trekken, maar die berichten zijn inmiddels door J.K. Shin persoonlijk naar het land van de fabelen verbannen. Ga er maar van uit dat de Note 5 en Note Edge 2 begin september, rondom de IFA, het daglicht zullen zien; net als al hun voorgangers, en sommige concurrenten.

Nu richten de geruchten zich weer op de specs van de twee nieuwe Note's. Zo wordt nu een eerder gerucht 'bevestigd' dat de volgende Note Edge inderdaad een dual-edge scherm zal hebben, vergelijkbaar aan dat van de Galaxy S6 edge. Verder wordt gespeculeerd dat Samsung besloten heeft om de Edge variant van de Note niet meer te voorzien van een S Pen. Uiteraard is die slimme stylus bij de Note 5 wel gewoon weer aanwezig.

De volgende Note moet gaan concurreren met de iPhone 6S Plus, als die er komt natuurlijk. Over het scherm wordt in het geruchtencircuit nog volop gespeculeerd. Dat het een Super AMOLED display wordt met een afmeting van 5.5 tot 5.7 inch lijkt wel duidelijk, maar het kan zowel een 2K (full HD) of 4K (QHD) variant worden. De processor komt dit keer waarschijnlijk ook uit eigen keuken. Het zou een nieuwere versie van de octa core Exynos 7422 kunnen worden.

De specs die momenteel gekoppeld worden aan de Note Edge 2 doen vermoeden dat dit vooral een grotere versie wordt van de Galaxy S6 edge. Gespeculeerd wordt over een 5.4 of 5.5 inch, dual edge, Super AMOLED display, een 16 megapixel camera aan de achterzijde, 5 megapixel front cam. Het toestel zou aangedreven gaan woorden door de hexa core Snapdragon 808 processor van Qualcomm.

Afbeeldingen van de nieuwe Note's zijn er (natuurlijk) nog niet. Het zal mij benieuwen hoe lang het nog duurt voordat die opduiken. Intern staan deze twee toestellen bij Samsung overigens te boek als Project Zero 2 (de Note Edge 2) en Project Noble (Note 5). Iets om in de gaten te houden op fora mocht je op zoek gaan naar meer info of kiekjes.

Bron