Geruchten
26 april 2008 - Ron Smeets

Meer details van de 3G iPhone uitgelekt

Volgens de laatste geruchten duurt het nog slechts enkele weken (medio Juni) totdat de nieuwe versie van de iPhone zijn intrede zal doen.

Engadget is, zo claimt men, uit betrouwbare bron enkele (nieuwe) details over de UMTS iPhone ter ore gekomen.

Zo zou de nieuwe iPhone nagenoeg dezelfde afmetingen hebben als de eerste versie. Wel is de UMTS versie iets dikker. Behalve 3G support zal de 2e generatie iPhone ook voorzien worden van een GPS ontvanger.

Uiterlijk zal er bij de nieuwe iPhone ook het een en ander veranderen. Zo is de achterkant niet meer van metaal maar hoogglans zwart kunststof. De headset aansluiting zal niet meer verzonken worden waardoor je nu ook elke koptelefoon met een 3.5mm plug kunt inprikken (zonder verloopstekkertjes).

Het display van de 3G iPhone zal kwa afmetingen en resolutie nagenoeg gelijk zijn aan dat van de huidige versie en helaas zal de accu nog steeds niet zelf te vervangen zijn.

Tot slot: Het toestel zou vanaf Juli in de winkels kunnen liggen. Letwel, bovenstaande informatie is nog niet door Apple zelf bevestigd. . .Gerelateerde links:
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
UMTS iPhone medio 2008 in Amerika verwacht
3G iPhone met Infineon chipset komt medio 2008
UMTS iPhone binnen enkele weken naar Italië
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.