Nieuws
13 mei 2012 - Ron Smeets

Meer dan een kwart van alle emails worden mobiel gedownload

OK, het onderzoek bevat data uit de tweede helft van 2011 en is alleen uitgevoerd in de VS, maar volgens Knotice werd in deze periode meer dan een kwart (27.3%) van alle emails die men onderzocht heeft (zo'n 974 miljoen) gedownload (gelezen) op een smartphone of tablet.

De iPhone en iPad (iOS toestellen) voeren de Amerikaanse lijst aan. Ca. 22.2% van de emails werden op een van deze toestellen gedownload. Android was goed voor 4.8%.

Bijzonder is het zeer geringe aantal emails dat, volgens dit onderzoek, op een BlackBerry geopend (en gelezen) wordt. Dat aantal zou in de VS in deze periode namelijk maar op 0.02% liggen, gelijk aan het aandeel van Windows Phone toestellen. Daar is echter wel een verklaring voor, anders dan het dalende aandeel van BlackBerries.

Een belangrijk detail is namelijk dat de onderzoekers alleen emails 'geteld' hebben waarvan de inhoud gedownload werd. Dat maakt de cijfers meteen wat onzuiver en verklaart het lage percentage van BlackBerry. Op die toestellen wordt immers standaard al veel meer van een email bericht weergegeven dan bij veel andere systemen. De noodzaak om het hele bericht te downloaden is dan dus een stuk minder aanwezig. Kortom, een leuk probeersel dit onderzoek, maar niet echt zuiver.

Via (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.