Entertainment
18 augustus 2007 - Ron Smeets

Meer dan een kwart van alle Chinese GSM's is nep

Ik kan niet echt zeggen dat mij dit nu echt verbaast. De afgelopen maanden, nee jaren, heb ik al zo veel Chinese fake voorbij zien komen dat ik die 25% eigenlijk nog aan de lage kant inschat.

Hoe dan ook, volgens Sohu zijn er in het eerste half jaar van 2007 23.34 miljoen mobieltjes verkocht met een fake merknaam. Dat is dus ruim 25% van alle verkochte GSM's in die periode.

Als we de berichtgeving verder mogen geloven, dan zouden zowel de overheid als de Chinese telefoonfabrikanten inmiddels een begin gemaakt hebben met het opsporen en oprollen van de enorme 'zwarte (fake) toestelmarkt' in het land.

Yeah, right. . . eerst zien, dan geloven!Gerelateerde links:
Fake Nokia N76, de Nokla N76
Fake Sony Ericsson W660i van CECT
Nokia 5700 'Music' rip-off
Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen
Nokia klaagt winkels die namaak verkopen aan
Koop originele merk GSM's en geen namaak!
Fake Nokia 7380 op eBay
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.