Entertainment
29 oktober 2007 - Ron Smeets

Meer dan een half miljard mobiele Chinezen

De Chinese mobiele markt blijft een indrukwekkend fenomeen. Een land dat in z’n eentje goed is voor zo’n 20% van de totale wereldbevolking en waar de economie groeit als kool. . .

Eind September telde China 523 miljoen mobiele bellers, ofwel 39.9% van de totale bevolking. Een groei van 1.48% ten opzichte van de maand daarvoor en 18.09% in vergelijking met een jaar geleden.

Even snel gerekend betekent dat dus gemiddeld ruim 7 miljoen nieuwe mobiele gebruikers per maand en 80 miljoen over de afgelopen 12 maanden.

In Peking is de mobiele dichtheid het grootst, 101.6%. Dat zijn dus meer mobiele abonnees dan inwoners, maar dat heeft ook te maken met het aantal (buitenlandse) inwoners die daar natuurlijk verblijven.

Ook leuk om te weten is dat die 523 miljoen mobiele bellers in September 52.65 miljard SMSjes verstuurden.Gerelateerde links:
China Mobile gaat uitbreiden
China Mobile is de grootste
Helft van alle mobieltjes nu 'Made in China'
China mobiel niet meer in te halen
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Veertien miljard sms'jes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.