Nieuws
23 september 2009 - Ron Smeets

Meer dan een half miljard klanten voor China Mobile

China Mobile is al een tijdje 's werelds grootste mobiele provider, maar de Chinese Telco heeft afgelopen maand wel weer een bijzondere mijlpaal bereikt. Eind Augustus telde China Mobile namelijk 503 miljoen klanten, ofwel meer dan een half miljard! Dat is zelfs in een land met 1.3 miljard inwoners een indrukwekkend aantal. De telco heeft momenteel een marktaandeel van bijna 38%.

Opvallend is wel het geringe aantal klanten dat een 3G abonnement heeft. Dat aantal stond eind Augustus op ruim 1,3 miljoen. Kortom, ze kunnen nog wel even vooruit, daar in China ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.