Nieuws
19 januari 2010 - Ron Smeets

Meer dan 99% van alle mobiele apps staan op een iPhone?

Onderzoek van Gartner heeft uitgewezen dat in 2009 2,516 miljard mobiele applicaties zijn gedownload. Trek daarvan af dat de App Store in het afgelopen jaar zo'n 2,500 miljard applicatie downloads telde en dan is de conclusie dat ruim 99% van alle mobiele applicaties op een iPhone staat niet zo moeilijk.

OK, het is een beetje natte vinger werk van de boys van Ars Technica, maar zelfs als de verhouding 2.3 miljard en 216 miljoen zou zijn, dan is het verschil nog steeds indrukwekkend.

Gartner voorspelt voor 2010 overigens dat er ruim 4 miljard mobiele applicaties zullen worden gedownload. In 2013 zou dat aantal moeten groeien tot meer dan 21 miljard. Qua inkomsten gaat het ook crescendo. Werd er in 2009 nog zo'n 4.2 miljard dollar (ca. 3 miljard Euro) omgezet in de mobiele app business, in 2010 wordt een omzet van 6.7 miljard dollar (ca. 4.8 miljard Euro) verwacht en in 2013 zelfs ruim 29 miljard dollar (ca. 20 miljard Euro).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.