Nieuws
11 juni 2012 - Ron Smeets

Meer dan 900.000 Android activeringen per dag

Het aantal Android activeringen blijft stijgen. Vannacht maakte Andy Rubin van Google via Twitter bekend dat er momenteel meer dan 900.000 Android toestelactiveringen per dag plaats vinden. Letwel dit betreft zowel nieuwe toestellen als upgrade's (of her-installaties).

Twee maanden geleden, begin april, stond dit aantal nog op 850.000. Dat aantal stijgt dus niet meer zo hard als voorheen (+150.000 in de periode tussen medio december en begin april), maar Android groeit nog steeds. 

Als de groei blijft groeien met de snelheid van de afgelopen twee maanden dan zal de magische grens van 1 miljoen Android activeringen per dag over een maand of vier, in oktober wellicht, bereikt worden. Ter info, in devember 2010 stond het aantal op 300.000 per dag, ofwel Google heeft een verdriedubbeling in anderhalf jaar waar gemaakt. Indrukwekkend!

In dezelfde tweet (zie screenshot hieronder), liet Andy Rubin ook nog weten dat hij geen plannen heeft om Google te verlaten. Dit gerucht was eerder namelijk opgedoken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.