Nieuws
31 januari 2006 - Ron Smeets

Meer dan 800miljoen GSM's in 2005

Het werd al voorspeld, maar nu zijn ook de harde cijfers bekend.

In 2005 hebben we met z'n allen op deze aardkloot meer dan 825 miljoen mobiele telefoons gekocht. Een record en ruim 16% meer dan het jaar daarvoor toen de verkopen nog bleven 'steken' op 707 miljoen.

De meeste mobieltjes, bijna 30% van het totaal, werden, traditioneel, in het vierde kwartaal verkocht. Lang leve de feestdagen!

Nokia, dat zal voor niemand een verassing zijn, blijft wereldwijd marktleider met een aandeel van 32.1%. Motorola maakte de grootste stap en vergrootte haar marktaandeel met 2.9% tot 17.7%. Samsung (12.5%), LG (6.7%) en Sony Ericsson (6.2%) completeren de top 5.Gerelateerde links:
De best verkochte mobieltjes van 2005
Verkopen mobieltjes weer fors gestegen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.