Nieuws
01 november 2012 - Ron Smeets

Meer dan 50 providers starten met eerste Blackberry 10 tests

Langzaam maar zeker;  dat is nog steeds de status van de vooruitgang die RIM boekt met de ontwikkeling van BlackBerry 10. Mondjesmaat; dat is de hoe RIM om gaat met de informatieverstrekking rondom BlackBerry 10.

Gisteren heeft de Canadese fabrikant weer iets meer prijsgegeven. Niet over het OS of de toestellen, maar het feit dat inmiddels meer dan 50 providers, wereldwijd, gestart zijn met het testen van de eerste BlackBerry 10 toestellen.

Dit is een normaal proces tijdens de ontwikkeling van nieuwe toestellen en/of software. Providers willen er ten eerste zeker van zijn dat de nieuwe toestellen geen al te zware last op het netwerk veroorzaken en daarnaast moeten ze (de telco's) natuurlijk ook in staat gesteld worden om hun eigen 'sausje' over de toestellen te gieten (provider specifieke diensten en software).

De start van deze tests zeg overigens nog helemaal niets over welke providers de nieuwe BlackBerry toestellen in hun assortiment zullen gaan opnemen. Dat is namelijk een onderdeel van die tests. RIM verwacht zelf, nog steeds, de eerste BB 10 toestellen ergens in Q1 van 2013 op de markt te kunnen zetten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.