Nieuws
11 mei 2009 - Ron Smeets

Meer dan 300.000 SMSjes in 1 maand

Een bijzonder moeilijk te geloven verhaal als je het mij vraagt. De Californische tiener Crystal Wiski (foto) heeft, naar eigen zeggen, in de eerste maand nadat ze van mams een iPhone kreeg 303.398 SMSjes verstuurd en ontvangen.

Omdat ook het aantal ontvangen SMSjes in bovenstaand astronomische getal opgenomen zijn ga ik niet eens proberen uit te rekenen hoeveel ze er zelf verstuurd heeft. Feit is dat ze elke 8.5 seconden, 24 uur per dag, gedurende de hele maand een SMSje moet hebben verstuurd of ontvangen.

Zoals gezegd, dat klinkt erg onwaarschijnlijk. Zeker als je bedenkt dat Crystal ook nog steeds negens en tienen haalt op school en 40 uur per week(!) bij McDonalds werkt. Maar goed, ze zal zeker veel ge-SMS-t hebben (en zijn) de afgelopen maand.

Onlangs zijn twee gasten een maand lang bezig geweest het wereldrecord SMS-en te verbreken en zij kwamen, met twee man dus, tot 217.000 SMSjes. Dat resulteerde overigens in een telefoonrekening van ruim 26.000 dollar. Gelukkig heeft de moeder van Crystal het beter bekeken. Toen zij haar dochter een iPhone gaf nam ze er meteen een abonnement bij met 'onbeperkt' SMS-en. Daar zal ze nu extra blij mee zijn ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.