Entertainment
11 december 2006 - Ron Smeets

Meer dan 3 keer zoveer Wii's dan PS3's verkocht in de VS

Dat klinkt als een enorme flop voor Sony. In de eerste weken na de lancering van beide consoles zijn er al meer dan 600.000 Nintendo Wii's (per 19 november) over de toonbank gegaan tegen 197.000 PS3's. Daarnaast werden in November ook nog een slordige 511.000 XBox 360's verkocht.

Wat je natuurlijk niet moet vergeten is dat de Wii, in tegenstellng tot de Sony Playstation3 in overvloed verkrijgbaar is en bovendien een prijskaartje heeft dat ongeveer de helft is van dat van de PS3.

Als alle gamers die medio November in de VS dagenlang in de rij stonden een PS3 hadden weten te bemachtigen, dan was het omngetwijfeld andersom geweest.

Op NexGen Wars worden de actuele tellerstanden bijghouden. Op dit moment staat de PS3 op 425.035, de Wii op 1.315.848 en de XBox 360 op 8.341.163 verkochte exemplaren.

Bron: WebWereldGerelateerde links:
Nintendo Wii release een stuk rustiger verlopen
Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'
Amerikanen voor XBox beter af in Japan
Portable XBox eind 2007 in de winkels?
PS3 verplettert de XBox
Xbox 360 in grote getale naar de winkels
Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles
PlayStation 3 voor $9000 op eBay verkocht
Eerste indrukken van de PS3
Idiotrie rondom PS3 release in de VS nog groter!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.