Toestellen
10 december 2007 - Ron Smeets

Meer dan 15 miljoen Chocolates

Dat de Chococlate tot een van de populairste mobieltjes van de afgelopen anderhalf jaar hoorde was al bekend.

LG heeft nu bekend gemaakt dat, voor het eerst in de geschiedenis van de Koreaanse toestelfabrikant, er inmiddels meer dan 15 miljoen van verkocht zijn. Da’s bijna één Chocolate voor iedere Nederlander (of anderhalve voor iedere Belg ;-))

LG heeft er precies twee jaar over gedaan om deze mijlpaal te bereiken waarbij wel aangetekend moet worden dat het toestel de eerste 6 maanden alleen in Korea te koop was en pas daarna, vanaf mei 2006, de rest van de wereld veroverde.

In Amerika moest men zelfs nog 3 maanden langer wachten, maar die zijn dat, als het gaat om mobiele telefoons, wel gewend.Gerelateerde links:
Nieuwe Chocolate
LG Shine populairder dan de Chocolate
De MC Top 10 van 2006: Chocolate, PSP en Nokia zijn hot!
De LG Chocolate is jarig
Amerikaanse Chocolate 7 Augustus in de winkels
LG Chocolate review: besmettelijk mooi!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.