Nieuws
14 januari 2013 - Ron Smeets

Meer dan 100 miljoen Galaxy S, SII en SIII's verkocht

Samsung heeft sinds de lancering van de eerste Galaxy S smartphone, in juni 2010, inmiddels al meer dan 100 miljoen exemplaren van de diverse Galaxy S modellen verkocht. Dat maakte de fabrikant dit weekend bekend. Van de Galaxy SII en Galaxy SIII zijn tot nu toe elk zo'n 40 miljoen toestellen over de toonbanken gevlogen.

De dominantie op de (Android) smartphone markt van Samsung lijkt voorlopig nog niet te stuiten. Momenteel worden van de Galaxy SIII dagelijks 190.000 exemplaren verkocht, aldus Samsung. In Nederland was eind 2012 47% van alle verkochte smartphones een Samsung toestel.

Samsung maatke het heuglijke feit van de '100 million sold' mijlpaal bekend via een Flickr posting. Daarin werd ook gemeld dat de Galaxy SIII de snelst verkopende 'Galaxy S' ooit is. Binnen 50 dagen stond de teller al boven de 1 miljoen en in amper zeven maanden werd de grens van 40 miljoen verkochte toestellen al doorbroken. Ter vergelijk; de Galaxy S II had daar nog 20 maanden voor nodig.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.