Nieuws
10 mei 2011 - Ron Smeets

Meer dan 100 miljoen Android toestellen, 400.000 per dag

Tijdens de openingskeynote op Google I/O presenteerde de software gigant behalve de nieuwe versies van het Android OS, ook weer nieuwe cijfers over de groei en het succes van het smartphone- en tablet OS.

Op dit moment telt de mobiele wereld meer dan 100 miljoen geactiveerde Android toestellen en daar komen er dagelijks 400.000 bij (om precies te zijn 400k activeringen per dag).

Amper een maand geleden maakte Google nog bekend dat er 350.000 nieuwe Android toestellen per dag geactiveerd werden. Ofwel, de groei zet gestaag, nee, explosief door. Inmiddels telt de 'Android Clan' al 36 fabrikanten, 215 providers en 450.000 (app) ontwikkelaars. In de Android Market staan op dit moment meer dan 200.000 applicaties die gezamenlijk al voor 4.5 miljard downloads gezorgd hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.