Nieuws
27 januari 2015 - Ron Smeets

Meer dan 10 miljoen Lumia's over de toonbanken Verkoopstijging vooral te danken aan de goedkopere Lumia modellen

Microsoft Mobile heeft in het laatste kwartaal van 2015 een nieuw verkooprecord voor de Lumia smartphones gevestigd. Nog niet eerder gingen er in drie maanden zoveel over de toonbanken; 10.5 miljoen om precies te zijn. Een stijging van 1.2 miljoen toestellen vergeleken met een kwartaal eerder. De groei van de verkoopcijfers is met name te danken aan de populariteit van de goedkopere Lumia's. Dat is ook terug te zien in de omzet. In het derde kwartaal lag die op 2.6 miljard dollar terwijl de omzet in het vierde kwartaal bleef steken op 2.3 miljard dollar. Met andere woorden; in het derde kwartaal lag de gemiddelde toestelprijs op ruim 279 dollar Een kwartaal later is die gedaald naar 219 dollar.

Minder omzet en veel meer toestellen. De vraag is wat Microsoft Mobile liever heeft. Wanneer minder toestellen verkocht worden is het lastig winst maken, maar datzelfde ook als er vooral veel hele goedkope toestellen verkocht worden. Feit is echter wel dat Microsoft over het vierde kwartaal van op de Lumia verkopen een bruto winst wist te boeken van 331 miljoen dollar. Daar zullen ze hoe dan ook tevreden mee zijn.

Liefhebbers van cijfertjes kunnen het complete kwartaalverslag van Microsoft hier napluizen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.