Nieuws
31 augustus 2006 - Ron Smeets

Meer dan 1 miljoen VoIP abonnees in Nederland

Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat ons land inmiddels meer dan 1.1 miljoen VoIP abonnees kent.

De magische grens van 1 miljoen werd in Q2 doorbroken en de verwachting is dat dat aantal voor het eind van dit jaar zal oplopen tot 1.6 miljoen.

KPN, marktleider in de conservatieve belmarkt, timmert met diensten als 'InternetPlusBellen' en 'Slim' ook in de VoIP vijver aardig aan de weg.

Andere concurrenten die alleen VoIP services aanbieden, zonder internet access, spelen voorlopig nog nauwelijks een rol in de VoIP markt. De meeste abonnees kiezen toch voor een VoIP abonnement van dezelfde provider waar ze ook hun internet access abonnement hebben afgesloten, zo blijkt uit het onderzoek.Gerelateerde links:
Wederom een 'belstoring' bij KPN
Nederlandse VoIP abonnementen verviervoudigd
VoIP videophone van Philips
Mobiele operators blokkeren VoIP
KPN gaat concurrentie aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.