Entertainment
04 september 2006 - Ron Smeets

Meer dan 1 miljoen per week

Nee, niet het salaris van de een of andere voetballer, maar zoveel mobiele gebruikers komen er in India, wekelijks dus!, bij.

Op dit moment zijn er al meer dan 110 miljoen Indiers met een mobieltje en analisten verwachten dat dat aantal nog voor 2010 zal groeien naar meer dan 350 miljoen.

Ongeveel de helft van alle steden en dorpen hebben inmiddels al mobiele netwerk dekking en de regering wil nog voor het eind van dit jaar 90% van alle steden en dorpen mobiel bereikbaar hebben.

De meeste nieuwe mobiele abonnees kopen toestellen in de prijsklasse van rond de 30 Euro. Door de snelle groei van het aantal welvarende ICT-ers nemen de hgh-end en luxe toestellen de tweede plaats op die lijst in.Gerelateerde links:
China mobiel niet meer in te halen
GSM teller in China weer omhoog
2.5 Miljoen nieuwe mobiele abonnees per maand
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.