Toestellen
10 oktober 2011 - Ron Smeets

Meer dan 1 miljoen iPhone 4S pre orders in 24 uur

De iPhone 4S werd, gebaseerd op de presentatie, vorige week, wereldwijd een beetje lauw ontvangen. Ook ik ben niet over enthousiast maar zal met een definitief oordeel zeker wachten tot het moment dat ik een review exemplaar in handen heb, wanneer die eind deze maand in Nederland beschikbaar komen.

Toch heeft de lauwe ontvangst, en mogelijk ontbreken van het 'WOW-effect' vooralsnog geen invloed op het eerste verkoopsucces van het toestel.

iPhone 4S voorverkoop succes

Nog voordat hij namelijk, op 14 oktober, in de VS, Duitsland en nog vijf landen, in de winkels ligt, zijn er namelijk al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht cq. gereserveerd. Dat maakte Apple vanmiddag in een persbericht bekend. Daarin stond ook dat de pre orders voor de iPhone 4S die van het vorige model ruim overtroffen hebben. Van de iPhone 4 werden namelijk op de eerte dag 'slechts' 600.000 exemplaren besteld.

De reden voor het enorme pre order succes van de iPhone 4S? Naast het feit dat Apple fanboys het toestel sowieso in hun armen zullen sluiten, en daar zijn er wereldwijd al meer dan 100 miljoen van ;-), zal ook de tweejarige vervang cyclus (gekoppeld aan de looptijd van de meeste iPhone abonnementen) een rol spelen. Veel iPhone gebruikers die nog met een 3GS rondlopen en na 1 jaar de iPhone 4 'links' hebben laten liggen, gaan nu misschien wel overstag. Ik hoor / lees natuurlijk ook jullie ideeen / reacties hierover. Heb je een iPhone 3GS (of mogelijk nog een 3G) en denk je er serieus over na om nu toch voor de iPhone 4S te gaan? Reageer dan. Of ben jij zo'n grote iPhone fan dat je zelfs je iPhone 4 nu al opzij gaat schuiven voor een 4S?

Persbericht Apple

Meer dan 1 miljoen iPhone 4S-bestellingen in eerste 24 uur

CUPERTINO, 10 oktober 201 – Apple maakt vandaag bekend dat in één dag meer dan 1 miljoen bestellingen voor iPhone 4S zijn gedaan. Dit aantal overstijgt het vorige record van 600.000 bestellingen voor iPhone 4. iPhone 4S, de indrukwekkendste iPhone tot nu toe, bevat fantastische nieuwe voorzieningen, waaronder een dual-core A5-chip van Apple voor uitzonderlijk snelle prestaties en een schitterende weergave, een splinternieuwe camera met geavanceerde optische technologie, 1080p video-opnamefunctionaliteit met HD-resolutie, en Siri, een intelligente assistent die je gewoon vragen kunt stellen.

"We zijn helemaal stil van het overweldigende enthousiasme waarmee iPhone 4S is ontvangen", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Nog nooit eerder zijn er zoveel bestellingen voor een nieuw Apple product op de eerste dag gedaan en we zijn erg blij dat onze klanten net zo weg zijn van iPhone 4S als wij."

iPhone 4S is op vrijdag 14 oktober vanaf 8.00 uur lokale tijd beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. iPhone 4S bevat iOS 5, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem dat meer dan 200 nieuwe functies bevat, en iCloud, een baanbrekende reeks gratis cloudvoorzieningen die naadloos samenwerken met je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Materiaal wordt automatisch en draadloos bewaard in iCloud en naar je apparaten gepusht.

Beschikbaarheid
iPhone 4S is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering van 16 GB, 32 GB en 64 GB. Eind oktober zal iPhone 4S in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn, waaronder België, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.