Nieuws
28 november 2006 - Ron Smeets

Meer dan 1 miljard Bluetooth gadgets verkocht

Als je bedenkt hoeveel gadgets en andere apparaten tegenwoordig uitgerust zijn met Bluetooth dan is het misschien geen echte verassing dat begin November de grens van 1 miljard gepasseerd is.

Op zich is het wel een bijzondere prestatie, de manier waarop Bluetooth zich in de laatste vier jaar ontwikkeld heeft. Momenteel worden elke week zo'n 12 miljoen Bluetooth-devices verkocht. De verwachting is dat, als de groei in dit tempo verder gaat, in 2010 meer dan 2 miljard Bluetooth devices in één jaar verkocht zullen worden.

In de lijst van meest populaire, en verkochte, Bluetooth gadgets en apparaten wordt al jaren aangevoerd door de mobiele telefoons en headsets, gevolgd door muizen, toetsenbrden , laptop's, media players en auto's. De komende jaren zullen ook steeds meer medische apparatuur, digitale cameras en game consoles standaard met Bluetooth worden uitgerust.Gerelateerde links:
Beveiligingsrisico's door Bluetooth reclame's
Bluetooth informatie service in Aalborg
UWB maakt van Bluetooth de nieuwe WiFi
Wibree moet Bluetooth gaan vervangen
Bluescan: de Bluetooth detector
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.