Nieuws
12 september 2012 - Ron Smeets

Meer dan 1 miljard Android toestellen verscheept in 5 jaar

Analisten voorspellen dat het totaal aantal Android toestellen (smartphones en tablets) dat sinds de komst van het Google OS, begin 2008, verscheept zijn in 2013 de magische grens van 1 miljard zal overstijgen.

Volgend jaar zullen naar verwachting zo'n 451 miljoen Android toestellen 'verkocht' worden. Dit jaar komt dat aantal uit op zo'n 357 mljoen. Alles bij elkaar opgeteld staat de teller, als de voorspellingen uitkomen, eind 2013 dan op 1.1 miljard.

Dat is zeker niet slecht voor een dergelijk 'jong' smarphone (en tableta) OS. Voor de nog langere termijn voorspellen de analisten dat het totaal aantal verscheepte Android's in 2016 op meer dan 3 miljard zal uitkomen. Ter vergelijk, eind 2013 zal het aantal verscheepte toestellen van de nummer 2, iOS, uitkomen op zo'n 527 miljoen. Verwacht wordt dat Apple's iOS pas in 2015 de 1 miljard grens zal doorbreken. Ook niet slecht voor een OS waar, op elk gegeven moment, maar een paar smartphones en tablets, beschikbaar van zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.