Nieuws
25 maart 2013 - Ron Smeets

Meer dan 1.1 miljard 'mobiele Chinezen'

Vergeleken met alle andere landen in onze wereld is China al enkele jaren de nummer 1 als het gaat om het aantal mobiele gebruikers. Eind februari telde het land maar lieft 1.13 miljard mobiele abonnementen (post- en prepaid bij elkaar geteld). Dat maakte het Chinese Ministerie van Industrie en IT bekend.

Daarmee kwam de groei, vergeleken met een jaar eerder, uit op bijna 12.5%. In de maand februari groeide het aantal 'mobiele Chinezen' met 0.89%. Het aantal mobiele abonnementen staat momenteel gelijk aan 82.6% van de totale Chinese bevolking.

Van de 1.13 miljard mobiele aansluitingen heeft 22.96%, of 259.92 miljoen, ook een 3G abonnement. Het totaal aantal mobiele internet aansluitingen ligt echter veel hoger (2 en 2.5G meegeteld dus), op 70.97% (803.45 miljoen). Opvallend is ook dat de Chinese mobiele bellers nog veel gebruik maken van SMS. In januari van dit jaar werden gemiddeld 2.55 SMS'jes per mobiele telefoon per dag verstuurd. Goed voor een maandtotaal van ruim 80.5 miljard SMS'jes.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.