Geruchten
05 augustus 2011 - Ron Smeets

Meer bewijs voor Zweedse lancering Nokia N9 op 23 september

Sinds de officiele presentatie van de Nokia N9 wordt er volop gespeculeerd over wanneer de eerste MeeGo smartphone van de Finse fabrikant in de winkels zal liggen. De datum die, in Zweden, al een keer genoemd werd is 23 september.

Welnu, op de Zweedse Nokia N9 site loopt sinds kort een countdown teller. Als die op '0' staat is het 23 september. Ofwel, meer bewijs voor een mogelijke lancering van de Nokia N9 in het land van Ikea op die dag.

Voor Nederland is nog steeds geen releasedatum bekend. Nokia zou, maar dat zijn nog steeds geruchten, besloten hebben het toestel niet bij ons in de winkels te leggen om te vermijden dat hij te veel gaat concurreren met de eerste Windows Phone toestellen van de Finnen. Nederland hoort bij de top 6 van belangrijkste markten voor Nokia. Het blijft vooralsnog wachten op de eerste officiele berichten van Nokia Benelux betreffende een eventuele Nederlandse release.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.