Nieuws
03 augustus 2010 - Ron Smeets

Meer Android's dan iPhones in de VS

Gisteren zagen we al astronomische groeicijfers van de verkoop van Android toestellen wereldwijd en nu heeft onderzoeksbureau Nielsen berekend dat er nu, voor het eerst sinds de introductie, meer Android smartphones verkocht worden dan iPhones.

Van de 100 nieuwe Smartphones die momenteel in de VS verkocht worden zijn er 27 voorzien van het Android OS en 23 draaien op het iPhone OS. Natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat er meer (verschillende) Android Smartphones in de winkels liggen dan iPhones, maar het is wel een mijlpaal voor het Google OS.

Ook leuk om te zien is de grafiek naar aanleiding van onderzoek onder Smartphone gebruikers. hen werd gevraagd welk OS ze voor hun volgende Smartphone OS zouden kiezen. Daar blijkt overduidelijk dat iPhone gebruikers het meest tevreden zijn (of gewoon niet graag veranderen ;-)) 89% van hen zegt namelijk dat hun volgende Smarphone weer een iPhone zal worden. Bij de Android gebruikers ligt dat percentage op 71% en 'slechts' 42% van BlackBerry gebruikers zegt de volgende keer weer een BlackBerry te zullen kopen. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.