Toestellen
31 oktober 2013 - Nichal Joosse

'Meer Android-toestellen verscheept in derde kwartaal'

In het derde kwartaal van 2013 zijn er in totaal 251,4 miljoen toestellen verscheept, wat 45 procent meer is in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toen waren het er nog 172,8 miljoen. Dit blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics. Wat als eerste opvalt aan deze cijfers, is dat 81,3% van de verscheepte toestellen een Android-toestel is. Het aandeel van iOS-toestellen ging omlaag naar 13,4% en Windows Phone veroverde een derde plaats met 4,1%. 

Wat nog meer opvalt aan de cijfers, is dat het aandeel BlackBerry eigenlijk vij weinig meer voorstelt en dat Microsoft BlackBerry heeft ingehaald. Hiermee is Microsoft tevens het snelst groeiende mobiele besturingssysteem in de hele wereld. De wereldwijde dominatie van Android heeft ook weer een nieuwe piek bereikt, nu vier van de vijf apparaten wereldwijd draait op het besturingssysteem van Google.

Er moet wel een kanttekening bij gemaakt worden: Apple heeft pas de iPhone 5S en de iPhone 5C aangekondigd, die niet meegeteld zijn in het derde kwartaal. De verwahting is dan ook dat Apple nog wel een inhaalslag zal gaan maken, maar dat neemt niet weg dat Android het grootste mobiele besturingssysteem zal blijven.  

Over de auteur: Nichal Joosse