Tablets
01 oktober 2013 - Nichal Joosse

'Meer Android-tablets verkocht dan iPads'

Volgens onderzoeksbureau ABI Research worden er voor het eerst in een kwartaal meer Android-tablets verkocht dan iPads. In het tweede kwartaal van 2013 was het aantal verkochte Android-tablets volgens ABI groter dan het aantal verkochte iPads. Apple verscheepte volgens ABI Research in het tweede kwartaal 17 procent minder iPads dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2012 groeide het aantal verscheepte iPads juist met 23 procent voor Apple. 

Apple maakt nog wel de meeste omzet in de markt voor tablets en de verwachting is dat deze omzet de komende maanden nog verder zal gaan groeien, wanneer het bedrijf weer nieuwe iPads op de markt zal gaan brengen. Vooral de iPad mini 2 zou erg belangrijk moeten gaan worden voor Apple, aangezien de iPad mini momenteel al de meest verkochte versie is van de twee formaten tablets die Apple aanbiedt. 

Het onderzoek is een beetje appels met peren vergelijken, aangezien er Android-tablets verkrijgbaar zijn van meerdere fabrikanten, waardoor de populariteit per Android-tablet moeilijk te bepalen is. De populariteit van Android-tablets zou wel eens kunnen gaan dalen. Volgens ABI Research is de gemiddelde prijs van een iPad al omlaag gegaan: de iPad werd afgelopen jaar gemiddeld 17 procent goedkoper, terwijl de prijs van Android-tablets juist met 17 procent toenam. 

Over de auteur: Nichal Joosse