Nieuws
05 oktober 2010 - Ron Smeets

MeeGo topman ook weg bij Nokia

Vandaag is bekend geworden dat de Nokia VP die verantwoordelijk was voor de MeeGo toestellen afgelopen week ook zijn ontslag heeft ingediend. Daarmee is Ari Jaaksi (foto) de volgende Finse topman die het bedrijf verlaten heeft.

Naar eigen zeggen gaat hij in goed overleg weg bij Nokia. Tja, waar hebben we dat meer gehoord ;-) De Finse fabrikant heeft overigens al bevestigd dat het vertrek van Jaaksi geen gevolgen heeft voor de MeeGo planning. We kunnen dus nog steeds een grote aankondiging / update van MeeDo verwachten voor het eind van dit jaar.

Volgens Eldar Murtazin, een Rus met hele goede contacten binnen Nokia, zou de hardware van de N9, Nokia's eerste MeeGo toestel, inmiddels nagenoeg perfect zijn maar blijft de ontwikkeling van de MeeGo software wat achter. Of dat mede de oorzaak is van het vertrek van Jaaksi is, en blijft waarschijnlijk, giswerk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.