Geruchten
16 december 2010 - Ron Smeets

MeeGo tablet van Nokia komt in Q3 2011?

Als we de tip die een anonieme 'Nokia insider' aan Know Your Mobile gaf mogen geloven dan zal de Finse fabrikant in het derde kwartaal van 2011 een MeeGo Tablet op de markt zetten.

Details van het toestel zijn er verder nog niet en de tipgever blijft (natuurlijk) ook anoniem.

Op zich is het niet zo'n gekke gedachte dat ook Nokia een tablet zal gaan lanceren en als dat gebeurt dan lijkt de keuze voor MeeGo als OS ook een logische. Helaas zullen we op berichten van Nokia zelf moeten wachten voordat duidelijk wordt of dit gerucht een kern van waarheid bezit. Eerder dook in Rusland wel al een foto op (zie hierboven) van een tablet met MeeGo, maar dat was een Intel demo toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.