Concepten
21 november 2010 - Ron Smeets

MeeGo concept: Nokia Aura

Er is nog geen MeeGo toestellen aangekondigd en als ik af moet gaan op mijn gesprek van enkele dagen geleden met een van de Nokia PR mensen, dan is de kans reëel dat die aankondiging er voorlopig ook nog niet gaat komen. Laat ik het zo stellen, bij Nokia is er nog totaal niets over bekend, ook niet bij de personen die het wel al kunnen, en zouden moeten, weten.

We moeten het dus nog maar even doen concepten (photoshop werkjes ;-) zoals de Aura (niet te verwarren met die luxe Motorola van begin 2009). Meer plaatjes en enkele 'wannahave-specs':

De bedenker heeft de Nokia Aura in zijn dromen onder andere voorzien van een 12 megapixel camera, 4 inch touchscreen display, microUSB, 3.5mm audio aansluiting, full-aluminium body, HDMI uitgang, microSD gleuf en natuurlijk het MeeGo OS.

Nokia-Aura-Concept-a Nokia-Aura-Concept-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.