Nieuws
30 oktober 2007 - Ron Smeets

Meedraaiende foto's a-la iPhone op de N95

Da's ook toevallig. Eerder vandaag sprak ik nog met Tim van GSM Helpdesk over de 'Nokia Touch' User Interface die we eerder deze week ook al in een videopresentatie die tijdens de Symbian Smartphone Show gegeven werd tegenkwamen.

Nog iets langer geleden zagen we al een korte preview van deze interface in de presentatie van Ovi en enkele toestellen (waaronder de N81) in Londen tijdens het Nokia Go Play pers event. Daarin was onder andere de te zien hoe foto's en menu's meedraaien met de stand waarin het toestel gehouden wordt.

Wat schetst mijn verbazing nu. . . Nokia komt binnenkort met een applicatie genaamd 'RotateMe' waarmee je het 'iPhone gevoel' van de meedraaiende foto's kunt creeren op de N95. Dit is een van de features die onder andere in de eerste Nokia die met de Symbian S60 Touch UI op de markt gaat komen, ergens in de tweede helft van 2008, zo wordt verwacht. Zie hieronder een videodemo.

Via: N95BlogGerelateerde links:
Symbian S60 Touch videodemo
Nokia's Symbian S60 Touchscreen UI gepresenteerd
Nieuwe ‘anti-iPhone-campagne’ van Nokia
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.