Nieuws
24 oktober 2005 - Ron Smeets

Medische dossiers mobiel beschikbaar

Het Academisch Ziekenhuis van de Uni van LA maakt sinds kort gebruik van het Global Care Quest systeem waarmee de medische gegevens en dossiers van patienten ook online en mobiel beschikbaar worden.

Behalve dat het ziekenhuis op deze manier de papieren rompslomp wil verminderen is het hoofdoel gericht op snellere toegang tot de meest recente patientgegevens voor doctoren en verplegers.

Voorheen moesten de dossiers van patienten door assistenten opgehaald worden uit de enorme archieven en als een patient meerdere afspraken had, dan moest hij zelf zijn dossier meeslepen waardoor de kans op ontbrekende gegevens aanzienlijk was.

Gebruikers van GCQ kunnen de gegevens raadplegen op vrijwel iedere smartphone of PDA die met de juiste software uitgerust is.

Door het hele ziekenhuis, in behandelkamers en patientenverblijven, zijn tevens terminals en monitoren geplaatst zodat ook daar real-time dossiers kunnen worden geraadpleegd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.